epic success no 1. Tvätta, torka och hänga.

Något man snabbt fattar om man har samma iq som en neutronfysiker, är att tvätt inte tvättar sig själv. I alla fall inte vid avsaknad av mödrar. Nu har inte jag samma iq som hos en neutronfysiker, därför tog det mig lite längre tid att komma till samma slutsatts. Så efter att ha lånat strumpor från Dogge i fyra dagar började vi inse att något måste göras. Efter att ha räknat på hur lång tid det skulle ta att posta hem tvätten kontra göra det själv, kom vi till en bitter slutsatts. Tvättiden sattes söndagen den 31 augusti, idag, kl 10 - 13. Tiden såg lovande ut eftersom att den nya dyngsryttmen sparkade igång systemet redan kl 9 på morgonen och sen så hade man ju resten av dagen till annat.

Yea right... Tal x i ekvationen som vi totalt glömde bort, var att ingen av oss var hemma innan klockan 3 i morse. Billy Tallents Devil in a midnight mas fick liv i mig ungefär 20 i 10... Ingen av oss var väl riktigt förberädda på vad som skulle ske. Allt var nästan redan färdigt så det var bara att slunga i sig en frukost, ställa tallriken på golvet för att diskbänken var fylld till den höjd att vi snart inte kunde få ut nya tallrikar ur skåpet. Lite som en ond cirkel. Tvätten var redan prydligt slängd i en ikea-kasse och så bar det av till grannhuset, hur kan det annars bli så kronglit som möjligt? I sedvanlig dramaturgisk ordning började allt bra, de två maskinerna snurrade igång duktigt. De var inte särskilt stora så vi fick tvätta i omgångar.

Problemen hopade sig den andra vändan, då den våta tvätten skulle in i torkskåpen, nej förlåt, singular, torkskåpet ska det vara. En mer detaljerad beskrivning av skåpets skick fick vi när Dogge skulle vrida på värmen och hittar sig själv stående med vredet i handen. Men den brummade igång och vi tänkte att "äh vafan" och åter gick till Invader Zim och nudlar.


Omgång nummer två med kläder som nu skulle trängas in skåpet gav löften om att en hel del MacGyver-tänkande skulle behövas. Men som tur är hängde linor i taket och våran tvätt utgjorde nått indisk-stilat basar, där väggar och tak inte längre var synliga utan täckta med kläder. Vi tänkte att "ah men det löser sig, vi ger det en timme." Snyggt nog var det precis så lång tid som vi hade kvar på tvättiden.

Men... Tre Invader Zim avsnitt senare så känns det nästan som om tvätten har blivit blötare. Ända riktiga skilnaden var att det övergått från kall, blöt tvätt, till varm, fuktig och squishie tvätt. Vi var i ett drastiskt behov av en nödlösning, men vi slänger ner allting i ikea-kassen som nu med vattnet var tre gånger så tung. Kommer hem och tänker "hänga tvätt, vart hur?" 

jag - Vi har ingen lina eller nått sånt va?

Dogge - Nope... men...

J - Vad?

D - Vi har dörrar!

Jag hänger genast på det som nog kommer att bli den senaste flugan inom heminredning och säger att, vi har skåpluckor, garderober. Dogge fyller snart in med duschkabin och gardinstänger. Personligen, tycker jag att vi borde få en applåd.

Inget är för dåligt, för att kunna bli en nich.
// Andra balkongen på Barkagatan 9


Kommentarer
Postat av: Sarah Härving

Anställa en hemhjälp? xP

2008-08-31 @ 18:02:32
URL: http://manipulativbitch.blogg.se/
Postat av: Gisela

HEJ! Pratade med din mamma idag och fick din bloggadress...hehehe börjar riktigt bra! Ska läsa mer sen. Du är ju en fena på att skriva!



Tycker ni lyckades utmärkt med tvätten! Kommer gå ännu bättre nästa gång.



Hoppas att allt är bra med dig! SÅ kul att du åkte iväg på kursen - kommer bli hur bra som helst det där!



Njut av livet och hadé.



/Gisela från MG :)

2008-09-09 @ 13:43:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0