den magiska flygande mattan

eller som den nu heter; mattdjävel.

Ja allt började en helt normal tråkig morgon. Det har öst ner i flera dagar men jag är inte allt för ledsen, det har hindrat mig från att måla om altanen så jag har chillar dagarna igenom. Så ser jag en blurrig skepnad i hallen... Skärpan är inte vad den borde vara när jag precis vaknat, så jag går tillbaka för att gräva fram mina glasögon.
  Det är moder min som står och leker bygnadsinspektör vid halltrappan... Ett långt "hmmm" betyder arbete så jag börjar bearbeta fram ursäkter som jag inte redan använt.

- Den här mattan i trappen är inte snygg. Sa hon och tuggade lite fundersamt i läppen.

- Det är inte du heller... mummlade jag.

- Va?

- Inget!

Men efter mycket om, men och frukost så kom vi fram till slutsattsen att det borde ju bara va att slita loss den fula mattan och måla om skiten.... japp. Sagt och gjort, jag och brorsan hängde i var sin mattkant och drog suksesivt av det mästa.
  Fast nu tror ni där hemma att vi säkert har en snygg... i alla fall mindre ful trappa i hallen men nej. Och jag menar inte bara nej ut nått i stil med: citat "nooooo" / hollywood 1990 - framåt.

Bildbevis är på g, men vad som skulle bli ett lätt tvåtimmars jobb är snart inne på sin andra vecka. För det är: Limm, laminering, fult trä, lack, gjuck, spån, dath vader, mattrester, svåråtkomliga hörn, kanter, lister, sladdar, peter stormare
ett vägguttag, högt i tak, mark hamil, mer limm, vad vi tror är spackel och en jävla massa slipande kvar. Jag hör av mig...

gomorgon...

Är en fras som missbrukas av många i olika benämningar. Jag tolkar frasen som att det är det första man säger när man möter en människa för första gången på dagen. Vilket många uppfattar stötande som om jag vore helt missanpassad nått i stil med "hej-jag-är-från-en-annan-planet-men-försöker-smälta-in"

Många som tycker att denna fras ändast får användas vardagar mellan halv fem fram tills nio blir väldigt konfunderade över att få höra mig säga det kl 14:29. Men dock, om vi har uppfunnit morgonen som den tidigaste stunden på dagen, är det väl inviduellt beroende på när vederbörande vaknar? Om jag stiger upp två borde jag tekniskt sätt kunna hälsa godmorgon till vem som helst fram till halv fem ca. För att vara rimlig, dock så är det inte säkert att jag får svaret godmorgon tillbaka då mottagaren av min hälsning kanske klev upp klockan 11.

Så för att folk inte ska behöva konka på miniräknare och REM-cirkel-mätare... öh ah... så röstar jag för att hälsningsfraserna är helt och hållet upp till användaren, tolkas hur fan som helst men hälsar jag vill jag ha en hälsning tillbaka. Om det då helt enkelt lyder:

(kl 17:15)
- God morgon!
- Mitt staket är grönt men jag orkar inte göra nått åt det

Så är det helt okej för mig.



PS
Ni som klagat på min punktlighet inom nämna fras tidigare, jag vill bara påminna er om gällande gramatik, god morgon är ett påstående som då kräver att det samtidigt är en GOD morgon.
gonatt!

Ny blogg igen

"Blir en välds massa hoppande mellan bloggar nu, men det kommer i framtiden att bli lättare, plus att om man är interiserad av en sak slipper man läsa om man massa skit man kanske inte vet att man bryr sig om."


Det är snack om yttligare en ny blogg, den tredje i Dude-serien. Förutom Liberated som är mitt nick, (den blogg ni läser nu) så finns som kanske inte bekant snowdude. En blogg dedikerad till skidåkningens ädla konst samt alla händerlser och missöden som följer med.

snowdude.blogg.se

Nu är det då dags för att slänga skidorna på väggen och packa om väskan, Nästa äventyr sker en bit under isen om så vill. Jag snackar självklart om dykning. Och inte bara den ytliga sporten med ett plaströr i käften. Nej det här blir en djup blogg fylld med bubblande skitsnack och äventyr med dålig sikt.

Damer, Herrar och alla ni andra, jag ger er: Diverdude!

liberateddude.blogg.se/diverdude


P.S.
Självklart kommer alla icke dyk-relaterade rackartyg och filosofiska baktankar att fortsätta att trilla in här. Läs och lär, eller läs, le och håll med, spelar ingen roll över internet.

RSS 2.0