from thailand whit love... eller kanske nått annat

Andra veckan i thailand den 24 december 2009.
Detta har hänt:


Det är stört jävla varmt, mina svättkörtlar står på sprinkler.
Jag är åksjuk, sjösjuk och matförgiftad. Sängliggande med piller
mot alla möjliga magsjukdomar. Springer på muggen en gång i minuten och
brände sönder näsan första dagen.


Men fan va skönt det är att få komma bort ett tag
och inte behöva bry sig om nått.




Så! Idag är det julafton. Det vore lite helgerån men fan va king det vore att se kalle anka dubbat. Ja jo man är ju sängliggande för andra dagen i rad. Mår irriterande bra i övrigt, man hinner bara inte långt från rummet utan att behöva springa på muggen. Inte den roligaste av situationer men jag har lyckats få internet på rummet. Blogga är ett underbart tidsfördriv...

Gårdagen var en interisant dag. Vi åkte på en liten kanotutflyckt. Låter otroligt underhållande när man säger det på det sättet. Så jag väljer att säga att vi utforskade undervattensgrottor och hittade gömda laguner som man bara kan ta sig till med kanot. För det låter häftigt och det är nästan sant. Sen att det var en thai-guide som paddla åt en och man fick vänta på att 50 andra feta turister skulle klämma sig igenom de två meter stora öppningarna.

Det var dock en gång, det sista stoppet vi gjorde för dagen. Där vi faktiskt fick en jävla massa problem. Först paddla..des vi genom en lång mörk grotta som var ganska stor till en början, sen smalna den av för att sedan sluta tvärt i en grottvägg. Tidsoptimisterna till guider hade inte helt timat det där med tidvattnet. Men jag hade spenderat halva båtresan på dasset så jag hade ingen lust att bara ge upp för intet.

(jag klagar egentligen inte för jag gör faktiskt framsteg. Ni förstår förra Thailandsresan 2007 så spenderade jag hela båtresan hängandes över relingen i ett tappert försök att imitera en fontän. Statistisken talar ju för att nästa resa kommer bli ännu bättre)

Ja just det, vi var längst fram i en bäckmörk grotta, vi låg ner i kanoterna med armarn tätt mot kroppen för att inte slå i taket och skära oss på alla musslor och andra vassa stenar som fyllde grottans väggar och tak. Försiktigt slank vi ur kanoten och simmade under klippan.

På andra sidan väntade en värld som man bara sett på tv. Eller på nått av de 50 vykort som fyller receptionen. Fett med höga klippväggar. Läten från vad man tror var coola djur men som man aldrig såg och äcklig botten.

Mina komplimanger till träden dock för en uppvisning av sån extrem envishet. De skiter fullständigt i om det är solit berg som stupar 90 grader eller om det är mitt i en insjö med dyig botten. Nog fan ska de växa där.

Nu ska jag ut till poolen och bränna sönder en annan kroppsdel. Peace!

new skills

Raka puckar, konkret feedback och ja och nej frågor. My as! Inför steg tre är det flummigare än en kväll med mig på hash.

- Vad tänkte du på i den svängen?

- Ah skidornas gång, divergeringen i överkroppen för att få till motvrid och en upp-o-ner rörelse för att få tryck.

- Hur kändes det?

- öh.. bra

- Varför det?

- det gick bra, kändes som jag fick rytm.

- Är det bra?

- va? öh ja jo.. väl?

- Varför är det bra?

- men men... såg det bra ut?

- jag vet inte, vad tyckte du?

AAAAHRGH! Come on...

Men så plötsligt går det upp en ljus för en och pow, man fattar plötsligt skidåkning. Det är en rörelse som består av tusen små rörelser som liksom blir en rörelse och ja... nu ska jag gå och basta.. eller bowla, fuck this...

Snowboard crossover

Den efterlängtade bloggen är äntligen här! Snowboardkursen, Vemdalen vecka.. öh.. förra veckan. I december 200.. i år.

Bräda är det ända rätta sättet att åka, kommer alla snowboardåkare att svara när ni frågar. Står man på skidor så hatar man brädåkare. Jävla trädgårdstomtar som alltid sitter i vägen, tar tre år på sig att spänna fast sig efter varje liftåk och hasar varje pist till en hockyrink.

Ovanstående är sant till 100 jävla procent. Man blir blöt in till kallingarna och ingen lift -  med undangtag för kabin, som är fucking awsome för snowboardboots - är anpassad för brädåkare. Man får kramp i ishiasnerven och pallar man inte stå upp så måsta man hitta en jävla benk om fjället är utsatt för globalwarming och snön är sorbé. Har man ett brädmått på 40 cm så river man bort allt spår av pist när man drar över.

Men, och det här kommer alla riktiga brädåkare hålla med, det är helt jävla värt det. Att bränna ner med axeln före och skönt häng på stilen, solen i fejan och pudret swichande runt sig är fan det bästa som finns. Det är helt klart bättre än sex, ja med undantag från de gånger man faktiskt har sex.

En kurs i snowboard var precis vad jag behövde för att släppa tankarna från de där smala pinnarna som jag snart ska ut och bränna järner med. Så en vecka hade vi på oss att analysera skiten ur brädåkning. Jonas... hette min instruktör, varför jag inte kommer ih... får nämna hans efternamn är på grund av copyrightlagen. Helskön lirare. Glad, lika kort som jag, långhårig. Jag såg på en gång att vi inte hade nått gemensamt.

Nått jag genast störde mig på som den griniga jävle jag är. Ja för er som inte viste det vickarierar jag som den tredje gamla gubben på balkongen i Mupparna. Var att jag skulle behöva gå kursen med folk som aldrig stått på bräda förut. Fail? Jag tyckte det då... Men efter noga övertalande, ja dvs att han som intstruktör har monopol på åsikter. Så gick jag med på att det här blir nog bäst.

Och... det måste jag medje, stämde. Vist vi kunde inte bränna ner i den svarta pisten från dag 1, men det hade vi inte gjort hur som hellst so fuck what. Crossover betyder att vi som gått steg 1 och 2 på skidor tar en rak övergång till snowboard och det innebär inte att vi ska kunna "schredda" över hela fjället efter en vecka. Vi ska helt enkelt bara veta vad snowboard innebär, HUR man åker och kunna hålla en nybörjar kurs.

Så det var lugna pungen... nu, i skidåkning finns nått som heter sladdande paralell. En sjukt tråkig sväng där man inte använder kanterna utan bara sladdar runt samtidigt som man imiterar en cementstaty av ett kylskåp. Denna sväng är så tråkig att varje gång jag gör den så börjar jag fantisera om mitt ben, en bandsåg och tre kilo maryana. Dic om du läser det, sorry men det är ingen kul sväng hur nödvändig den än är.

Denna sväng finns tydligen i brädåkning också. Aktiv grundsväng, ja man blir en bättre åkare, ja den äger i undervisning men man får inte avända sig av nån kant über alles. What's the fun in that!?

Tack som fan Jonas för det var inte det ända vi gjorde. Vi pröva offpist, lite hopp, ollies (ja hey det går att göra på en bräda utan ljul, sweet) och jag klara en boardslide på bräda. Trötts att min offpistplanka inte är gjord för det så gick det awsome. Yea dude nu gick det här skitbra.

Veckan fortsätter helt felfritt och jag har till och med lyckats analysera en annan åkare och kommer nu klara av alla avancerade snowboardelever som hafjell kan kasta på mig. Ja jag ska jobba i norge men det pallar jag inte klottra om ikväll. Jag har precis bastat och jag är inte helt säker på om jag varit vaken under hela det här inlägget, så alla stavfel kan jag självklart inte klandras för.

Yea dude, uppåket går hur smutt som hellst och när jag kommer ner har Jonas bara två ord åt mig. Steg 2. Så in på SLAO's hemsida och anmäler mig till första bästa kurs som har ett datum under den tid jag är i Svea Rike.

Tack som fan du som orkat läsa hela vägen hit, ut och gör nått kreativt nu för det ska jag göra. En tripp förbi kylen sen ska jag se på tv. Må grymt, mer från the Dude imorn.

Vad hände med första advent?

- Hey dude vad är det för datum idag?

- Oj! bra fråga ska kolla... hey det är den 6e dacember!

- Jävlar, redan... men shit är det inte andra advent då??

- Jo fan det har du rätt i, vi har ju inte ens tänt några ljus.

- ... Nej det här håller inte!


Så nu dinglar två tända jule-ljus ovanför matbordet i våran fjällstuga här i Vemdalen.
Vi behövde i och försig skruva ut glödlampan ur den tredje lampan för att det skulle bli två...
men stämningen och julefriden hänger i luften.

från mig, till rubb.
glad andra advet

Vallad och klar

Fritza och Jag själv övertygar varandra om att vår usla åkning knappast kan bero på oss utan måste härstamma från underlaget.

Så vi gjorde det ända rätta och gick för att valla och slipa skidorna. Haha som om det vore så enkelt...

- Vi borde valla...

- Ah och slipa kanterna...

- Vi borde göra det typ nu...

(Detta var i förrgår)

Nu dagen innan skidåkningsveckan drar igång står vi i liften igen.

- Idag får vi ta och valla...

- Ah och slipa...

- ...

Fortfarande så kommer den där överliggande känslan av "att det kanske inte är så viktigt ändå" när man slår sig ner i soffan efter en hel dags åkning.

Denna gång lät det mer:

- alltså...

- ah...

(kör) - mjää..

- okej okej, ödet avgör. Jag kastar den här ölburken rakt upp i luften och om den ställer sig på högkant så går vi och vallar.

Tio minuter efter det var vi på väg till vallaboden, paffa som fan och måttligt kalla. Men valla gjorde vi och slipningen blev helt sjukt bra. Nu jävlar ska här köttas kortsväng.

Peace out!

Första skiddagen

Ja då var snowboardkursen över... ska väl ta och sammanfatta den men skit samma.

Dagens första tanke var, vilken otroligt värdelös idé skidor är. Varför ha två smala snowboards på varje fot? Då har man ju dubbelt så mycket att hålla koll på.

Men det som är så bra med skit är att det är vattenlösligt, så det släppte och snart gjorde sig låren påminda igen. Nya fräsha muskler ska väl ta plats och det behövs fan om man ska klara av den där jävla kortsvängen nån gång.

På schemat idag, slipa kanter och valla om. För strävan i skidåkning är att i första hand skylla på laggen. När utrustningen fungerar som det ska då kanske man ska ta och lära sig åka.

It's on

Vemdalen. Vi kommer upp lördag morgon för att kunna åka så mycket som möjligt. Tre grabbar packade i en bil full med grejer. Bilen hade varit tre gånger så fullastad om vi inte fått lite hjälp med logistiken. Det är ju som så att jag packade för tre resor samtidigt.

Två veckor Vemdalen, försäsongsträning och en veckas snowboardkurs. Mer om den.. nån gång.
En dag hemma i Stockholm, sen två veckor med dykning i Thailand. Booyaa!

Sen blir det stressigt... Nyårsfirande med jag vet inte vilka, nån kryssning ligger där nånstans med det blir nog lite mycket resande på en lite för liten plånbok. Så har jag en dag på mig att ligga hemma och vara bakis för sen köra till Norge. En två dagars "introvecka" i Hafjell och så snabbt ner igen.

För *trumvirrvel* Italien! A bopedi bapi! En månad med SLAO's steg 3 kurs i Champoluc.

Så vi packade bilen "lätt" med allt vi behövde för Vemdalen.. Ja maten glömde vi, de tre ton pasta vi hade i skafferiet lämnade liksom inte skafferiet. Heller inte tvål, shampo och t-shirts hände med.

Här sitter jag nu, trött som tusan men kämpar för att hålla den här grejen igång. Snön vräker inte ner men kanonerna står på full is. Hädan efter, korta dagsinlägg med bl a dagens fail, ny ribba på hall of meat och allmänt om i vilket land/ världsdel jag befinner mig i.

Resebloggandet is on!

RSS 2.0