Amsterdam

Ett kommande äventyr som kan komma, eller rättelse kommer med stor sannorlighet att resultera i ett flertal blogg-värda äventyr, missöden, utflykter och debbaterbara sevärdheter.

Planet lyfter från Arland kl 10:00 prick-ish, för Arlanda är väl som Sl, lika punktliga som en Axel Rose. Och landar något senare i Afnurgahaben van Amsterdam.. med buss ska vi ta oss till stadens mittpunk, lokalisera ett hostel som inkluderar sovplats, frukost och tortyr. Första dagen blir till att reka, vart ligger red lig... host Redaktionen för lokaltidningen och närmaste bageri för ha...llontårta, för det är sjukt gott.

Och ja det är Amsterdam, horor, hash, lyckopiller, kanalbåtar och mimare, istort sett allt som är förbjudet över allt annars. Eller i alla fall borde vara förbjudet... jävla mimare...

Den här bloggen kommer inte direkt att skildra verkligheten om inget annat näms utan kommer att tillandahålla underhållande och något kontroversiella innlägg från min tid där. (kontroversiella för er som läser blondinbellas blogg och inte flashback forum... för ni som läser flashback, snälla komentera inte om jag inte beskriver en snetripp som den ni hade senast.)

Mycket nöje och god läsning!


P.S
för er som läser på flashback och inte röker på vill jag bara be om ursäkt och... äh skit samma, fet chans att ni är mer än tre.

Missfärgning




väggmålning har människorna hållt på med i urminnes tider, men jag ser aldrig en neandertalare med färg i ansiktet eller en grotta med fläckat golv...

Nu är vi inne på slutspurten med den första biten av det som ska komma att bli mitt rum. Det har gipsat, limmats och nu målas det för fullt. Sen ska det målas igen, sen blir det en gullig svensk fondvägg, även om Simon och Thomas tycker motsattsen. Efter det ska vi byta golvet, vilket iof är tur för det är nog lika mycket färg där som det är på väggen... När det sen är gjort så ska jag äntligen få flytta in... sen att alla möbler och min säg står kvar i orsa det är ett annat problem.



Oscar vakna upp hemma hos mig, bakfull som alla oss andra och han fick ett enkelt val att antingen fatta en pensel och hjälpa till eller börja laga lunch.



Själv fick jag nog mer färg i fejset än på väggen...

Falla med stil

Att hoppa fallskärm är... ja otroligt svårt att beskriva. Det är inte riktigt läskigt egentligen, på 4000 meters höjd har hjärnan liksom svårt att greppa hur jävla högt det egentligen är. Vi kan bara assosiera höjd med extrem smärta och ett pankake-liknande tillstånd upp till 100 - 150 meter. Efter det blir det för högt så allt vi ser är, ah en fin utsikt, bilen och kanske en eller en annan hoppare under en.



Oscar hade gett ett hopp i studentpresent till sin syrra Louis och bestämde sig för att slänga ut sig själv på samma gång. Men efter en lång diskussion om vem som skulle hoppa först kom de fram till att den som var sist kvar skulle aldrig våga hoppa, så de vände sig till mig. Eftersom jag hoppat en gång tidigare så var jag tydligen veteran och expert på ämnet.



stekigt lugn är man i alla fall.. minuterna innan man hoppar ut ur ett plan och accelererar i en hastighet av 9,8 m/s(2) det vill säga kvadratsekund, för de som inte förstår vad det innebär räcker det med att säga brutalt jävla fort.

Från 4000 meters höjd tar det cirkus en minut att komma ner till 1500 m där man väcklar ut fallskärmen. Sen tar det nånstans mellan fem och tio minuter innan man når marken. Det är ganska glassigt att hänga på en sån höjd och glo ner på vad i vårt fall var en bunt med åkrar och uppsala i fjärran.

Teamet som håller till vid Gryttjoms flygfält heter Zero, klockrent var att klubben faktiskt pallat gå ut och klippa gräset så att man från luften kunde läsa Ground Zero utanför klubbhuset.



Här har vi Louise som faller fritt, det är en obeskrivlig känsla som jag skulle kunna snacka om i evigheter men vi låter det vara osagt, men det är en upplevelse i en helt egen klass.

Mitt hår!!





Mina dreads är nu upptrasslade/ sönderklippta, kvar är bara ett flottigt halvkrull till frisyr.





Oscar Gren är orsaken till den spontana klippningen i hemmet.





Dagen efter det här var det dax hoppa fallskärm. för Oscar och hans syrra Louis var det första gången
och han kände att vi var tvugna att göra nånting drastiskt och radikalt för att tagga till lite.




varför det blev en hemma-gjord mouhawk har jag ingen aning om men fram med trimmern och snagga på.


Världsimperium

Ja mitt livs mål är ju att uppnå världsherravälde. Några tycker att ribban ligger lite högt men från mitt sett att se på saker (eller i min värld som SLAO vill att vi ska säga) är det ganska lättuppnåligt.

Det börjar med yttligare en blogg /climberdude... i den finns. Ja ingenting just nu men det är på g. Den ska handla om klättring i alla former och ja ni får kolla in den helt enkelt.



Men vad har bloggandet med världsimperium att göra?

Jo, kunskap är makt, och vart hittar vi kunskap? Internet, främst på en hemsida som heter Wikipedia. Hur kommer vi dit då? Gå in på www.just-fucking-google-it.com. Sök på nått trivialt som tesked, upp kommer då först wikipedias hemsida om tesked, vad det är, vilken koppling till det grekiska språket som den har och vem som kom på att sätta den på en nyckelknippa med massa andra mått.

Efter wikipedia kommer... ja en till wikipedialänk till "att baka" men efter det. Bloggar, många många bloggar. Först hata jag bloggar för att de tog upp hela googelsökningen men jag har nu insett att om jag bloggar ut wikipedia tvingas alla surfare att söka information från mina bloggar.

Kunskap är makt.

Teaser

Att vänta sig i kommande bloggar då? Jo en hel del äventyr är som sagt planerade och det kommer bli en massa saftiga historier om härliga dykupplevelser, farliga klätterleder, random vardagshyss och kanske lite parkour också.

Tills dess kära läsare, live long and prosper

SCoTT tackar för sig

Sista dagen på SCoTT är nu förbi, två år av mitt liv som förberätt en på både det ena och det andra säsongsbetonade arbetet. Nu då?

Är frågan som inte bara jag ställer mig. Här kom man hem som ett helt vanligt lov, slängde ihop en smoothie och sätter sig med datorn i knäet för att hänga lite på freeride och kolla in sköna prylar att skaffa sig i sommar. Men nästa säsong, ska man planera den nu? Vad ska jag fylla dagarna med egentligen?

Att plugga skämmer bort en lite grann när allt är uppspaltat och shemalagt, gör si men ge fan i så osv. Tänka själv, vad menar du nu?

Jag är nog bara lite nervo, har ju faktiskt aldrig varit arbetslös förut, sist jag var det googla jag SCoTT och resten är historia. Nu är det dags att ta tag i tillvaron och göra nånting av sin utbildning, för första gången.

Sommaräventyr

Sitter och steker här i hemmet, så mycket prylar, så mycket tid, så otroligt mycket intresse men så ofantligt lite cash. Jag behöver ett jobb om jag ska överleva sommaren känner jag nu på en gång.

Planerar dyk runt ekerö och i skärgården, nått vrak i nacka lockade lite för att det var utanför mitt gamla gymnasium. Så har vi klätterleder, man vill ju investera i rep och mattor men sen då? Är nog dags för mig att sätta mig ner och fundera på ekonomin.

Nej fy va tråkigt det lät! Här pantar vi burkar och gör skumma affärer på tradera, vilj och våld överkommer allt.

RSS 2.0